RSS Feed

EUROGENERATIONS INCEPE!

Bine, bine.. Incepe.. Dar ce incepe? Ce este EuroGenerations?

Sunt eu, esti tu, este colegul tau, prietena ta, bunica ta, unchiul tau, parintii tai. Cu totii suntem si facem parte din generatiile actualei Uniuni Europene, in cadrul careia suntem cetateni mandrii si activi. 

Ca sa fim mai concreti, EuroGenerations este un proiect implementat de un grup de tineri dornici sa schimbe societatea in bine, aducandu-si contributia prin voluntariat si implicare activa, directa, in viata societatii. Prin acest proiect, noi incercam sa cream punti intre generatii, legaturi mai stranse intre tineri si varstnici si intelegere reciproca.

Nevoia unui astfel de proiect a aparut dupa un sondaj efectuat in orasul Targu Jiu pe un esantion de 100 de persoane, dintre care 50 de liceeni din Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” si 50 de pensionari, am constatat ca relatiile intergenerationale tind sa devina din ce in ce mai tensionate. Astfel am constatat, in primul rand,  ca majoritatea nu cunosteau valorile europene. 60% dintre pensionari au spus ca nu reusesc sa dialogheze in conditii optime cu adolescentii, 70% considera ca valorile morale ale tinerilor din ziua de azi difera de ale lor, 40% au sustinut ca ar fi dornici sa le impartaseasca tinerilor din cunostiintele lor. De asemenea, liceenii sunt de parere ca exista un conflict intre generatii si ar dori sa relationeze mai mult cu cei mai in varsta.

Image

Si astfel s-a nascut ideea proiectului EuroGenerations! Toate activitatile care vor fi desfasurate in cadrul lui, in perioada 20 mai – 9 iunie, vor viza tinerii, batranii si, in special, relatia dintre ei, incercand sa o contureze si sa ii creeze un mediu favorabil dezvoltarii armonioase. 

Programul activitatilor urmeaza sa fie postat in curand, asa ca urmariti-ne blogul si pagina de facebook (https://www.facebook.com/EuroGenerations) pentru mai multe detalii!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: